cauciucuri-1318608859
Şoferii care nu şi-au schimbat cauciucurile de vară cu cele de iarnă ar fi bine să o facă. Vremea s-a stricat iar în nordul județului sunt așteptate ninsori. În cazul în care vor fi prinşi pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, şoferii vor fi drastic sancţionaţi. Anvelopele de iarna sunt obligatorii oricand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de data din calendar, așa că cei care nu și-au schimbat cauciucurile până acum trebuie să se grăbească.

Legea cauciucurilor de iarnă obligatorii a intrat in vigoare la 1 noiembrie 2011, insa cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii in fiecare an incepand cu data de 1 noiembrie, deşi s-a creat o confuzie în acest sens. In propunerea legislativa din 2010 a fost mentionat intervalul 1 noiembrie – 31 martie, insa s-a renuntat la el, in conditiile in care se poate la fel de bine sa ninga in lunile octombrie sau aprilie.

Astfel, daca doriti sa faceti un drum pana la munte, unde sunt anunţate ninsori, riscati pana la 1.600 de lei amenda.

In plus, in caz de accident anumite companii de asigurari nu platesc despagubiri pentru masinile asigurate dar care nu au fost dotate cu anvelope de iarna.

Trebuie știut că singurele anvelope de iarnă acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.
Anvelopele denumite comercial „all seasons” sau 4S, ca și cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S), potrivit Ministerului Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here