politia-mascati

Percheziții de amploare marți dimineață în Buzău, București dar și în alte județe.
Potrivit unui comunicat remis de Poliția Română, descinderile au loc la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. În total, sunt efectuate 75 de percheziții in municipiul Bucureşti şi in judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa, ancheta fiind desfășurată de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză, prin intermediul unor societăţi fantomă, ar fi înregistrat operaţiuni fictive, în scopul deducerii ilicite de T.V.A..

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.000.000 de euro, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 58 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi dispunerea măsurilor legale.
POtrivit unor surse, în acest dosar ar fi vizat şi Dan Alistar, patronul firmei de pază Alistar Security, astfel că au fost făcute percheziţii şi la sediul societăţii, dar şi la locuinţa patronului, care ar urma să fie ridicat şi dus la audieri.

De asemenea, poliţiştii fac percheziţii şi la locuinţele mai multor angajaţi ai firmei de pază, pe numele cărora fuseseră înfiinţate firme ”fantomă”, dar şi la agenţi de pază care fuseseră angajaţi pentru aceste societăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here