Ancheta demarată de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău la Școala Gimnazială nr.11 din municipiu cu privire la o posibilă  toxiinfecție alimentară care s-ar fi declanșat în cazul mai multor elevi de clasa 0 s-a încheiat astăzi. Astfel, odată cu finalizarea tuturor verificărilor și a analizelor de laborator a probelor alimentare care ar fi putut să provoace starea de rău a copiilor care s-au prezentat la spital sau au absentat de la cursuri pe 2 februarie, reprezentanții DSP au infirmat prezența toxiinfecției alimentare, diagnosticul final fiind cel de  focar de gastroenterocolită acută.

”Acest agent patogen se poate transmite ușor printr-o igienă defectuoasă a mâinilor. Nici alimentul recoltat de noi și care a fost consumat de copii în ultimele 48 de ore, nici personalul din blocul alimentar, nici testele de salubritate nu au evidențiat rezultate modificate și atunci am mers pe acest diagnostic”, a declarat dr. Carmen Scântei, medci epidemiolog DSP Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here