O anchetă a început la Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, un profesor fiind acuzat de elevi că le-ar fi spus să se facă asasini plătiţi sau traficanţi de droguri, iar fetelor cu fuste scurte că ”şi-o cer”. Profesorul neagă acuzaţiile.

Directorul Colegiul Naţional ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, Ionel Banu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că la nivelul şcolii are loc o anchetă legată de unele acuzaţii aduse profesorului de informatică. Potrivit directorului, elevii ar fi declarat conducerii că dascălul le-a spus la ore să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri.

”De la elevi a plecat totul. Nu mai suportau. Avem o comisie de disciplină.

Le-a spus elevilor să se facă asasini plătiţi sau dealeri de droguri. La ore le-a spus. A zis anul trecut, dar a repetat. Vorbeşte zeci de minute. Noi avem costum şcolar, iar fetele vin în fustă sau în pantaloni. Le-a spus celor cu fustă . E o ruşine pentru învăţământul românesc”, a declarat Banu.
Potrivit lui Ionel Banu, în 2016 a decis desfacerea contractului de muncă al profesorului, după ce a spus ”vorbe grele” elevilor, însă ISJ a decis doar sancţiunea cu reducerea salariului.

La rândul său, profesorul acuzat spune că nimic nu este adevărat şi că totul este denaturat.

”Nu sunt adevărate (acuzaţiile n.r.). Informaţiile sunt denaturate sută la sută. Toate sunt minciuni. Eu le-am spus că nu se facă aşa ceva (asasini plătiţi sau dealeri de droguri – n.r.). Nu sunt nişte joburi indicate şi să nu se facă niciodată. Sunt spuse de un elev care a încălcat regulamentul şcolii, care m-a ameninţat”, a spus profesorul.

Acesta a afirmat că are un confict vechi de şapte ani cu directorul şcolii , în urma “unor evaluări făcute după bunul plac”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here