UPDATE Funcționarii din Primăria Buzău și din Consiliul Județean nu au participat la acțiunea de protest organizată astăzi de Federația Națională a Sindicatelor din Administrație. Angajații au decis să nu adere la forma de protest adoptată de colegii lor din țară, iar în aceste condiții activitatea atât în Primărie, cât și în CJ s-a desfășurat în condiții normale.

Functionarii publici din consiliile judetene si primariile din tara, membri de sindicat ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA), vor intra in greva, marti, timp de o ora, la inceputul programului de lucru.

Pe 12 iulie urmeaza o greva o zi, iar pe 19 iulie functionarii vor intra in greva pe timp nelimitat, daca cerintele lor nu vor fi rezolvate.

Acestia se plang ca, prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare, angajatii din consiliile judetene si primariile din toata tara au fost discriminatu fata de cei din administratia centrala, care au beneficiat de cresteri salariale de pana la 70%.

FNSA cere Guvernului sa rezolve urgent aceste probleme financiare si precizeaza ca cei mai multi angajati din primarii si consilii judetene au salariul brut apropiat ca valoare sau chiar egal cu salariul minim brut pe economie, adica 1.250 lei de la 1 mai 2016.

Federatia mai cere:

– acordarea normei de mancare pentru toti salariatii din administratia publica locala, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru;

– acordarea voucherelor de vacanta;

– majorarea salariilor de baza ale functionarilor publici si ale personalului contractual din administratia publica locala cu 25%.

Sindicaliştii din aministraţia publică buzoiană se alătură, conform anunţului făcut la jumătatea lunii trecute, protestelor preconizate a fi organizate la nivel naţional începând de astăzi. La Buzău, 15 primării vor participa la proteste şi vor intra în grevă timp de o oră în data de 5 iulie, în grevă generală de o zi pe 12 iulie şi în grevă generală pe termen nelimitat începând din 19 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here