Controalele efectuate de inspectorii de muncă la firmele din județul Buzău au scos la iveală numeroși patroni cu angajați ”la negru”. În urma celor 114 controale, au fost sancţionaţi 20 angajatori și s-au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 63.300 lei şi avertismente.

Totodată s-au dispus 252 măsuri cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă.

În cadrul controalelor, inspectorii de muncă au fost identificat 9 patroni care nu au încheiat contracte individuale de muncă sau nu au transmis elementele contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţa salariaţilor cel tarziu în ziua anterioară începerii activităţii pentru un număr de 19 persoane.
Unul dintre angajatori s-a ales cu o amendă de de 60.000 lei și restul cu avertismente. Inspectorii de muncă buzoieni au dispus măsuri obligatorii de transmitere a raporturilor de munca în registrul general de evidenţa salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Încadrul controalelor au mai fost date sancțiuni pentru nerespectarea timpului de muncă si de odihnă, precum şi a altor neconformităţi constatate în domeniul relaţiilor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here