Antifrauda
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală avertizează asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidenţiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” şi „ANAF” şi recomandă ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică. ÎN acest context, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor reprezentanţilor operatorilor economici să ignore orice solicitare de date confidenţiale primită de la adrese de email cu origine îndoielnică.
”Precizăm că inspectorii antifraudă pot accesa aceste informaţii din bazele de date ale ANAF, iar orice alte date suplimentare sunt solicitate oficial în cadrul controalelor antifraudă inopinat”, potrivit instituţiei.

DGAF prezintă o astfel de tentativă de phishing având ca origine adresa de email antifraudaromania@papayasel.net.

Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de email, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore şi să includă mai multe documente, printre care actul constituitv al societăţii, extras de cont bancar şi cărţile de identitate ale asociaţilor.
„Prin acest mesaj, ANAF va anunţă că au început verificările societăţilor din domeniul online. Verificarea constă în trimiterea documentaţiei societăţii la adresa de email specificată mai jos. Documentele trebuie trimise în 24 de ore la adresa: anaf.antifrauda@yandex.com În caz contrar se va aplica art.4 din Lege nr 241/2005”, se arată în mesajul de tip phishing.

Yandex este o companie de IT din Rusia, care operează cel mai mare motor de căutare din această ţară şi dezvoltă un număr de servicii şi produse pe Internet, inclusiv un serviciu de email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here