pleaca oile la munteMaine, incepand cu orele 12.00, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural-ANTREC Buzau si pensiunile din Varlaam organizeaza a patra editie a evenimentului “ Intarcatul mieilor”.

Organizatorii vor prezenta publicului produsele traditionale din zona, respectiv branza, bulzul si tuica de Varlaam, dar si a metodelor specifice de preparare a acestora.

Punctul de atractie al evenimentului va fi  „Terapia cu zer de Varlaam”. Produsul turistic consta intr-un program de refacere a turistilor, o cura de detoxifiere in care este folosit zerul in combinatie cu fructe de padure, mere, capsuni, morcovi, dar si bai de catifelare a epidermei, in zer, lapte si miere.

Alaturi de gastronomia specifica satului de munte pot fi descoperite si binefacerile naturii, mergand in drumetii pe Masivul Penteleu si Varful Ivanetu, pe trasee marcate. Organizatorii invita toti iubitorii de munte si pe cei impatimiti in a face turism cu bicicleta, sa mearga la cascadele de pe traseu, spre locul unde sar pastravii vara, Crucea Fetei, Poiana cu Rugi sau Musa Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here