Ministerul Afacerilor Interne a transmis că în timpul desfăşurării alegerilor prezidenţiale au fost înregistrate 210 sesizări privind posibile incidente electorale, cu 30% mai puţine faţă de prezidenţialele din 2014. Poliţiştii au dat 16 amenzi în valoare de 17.200 lei.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI a transmis că din totalul sesizărilor înregistrate în timpul procesului electoral, 102 nu se confirmă.

„Conform centralizării realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI, de la deschiderea secţiilor de votare şi până la finalizarea operaţiunilor de vot, au fost înregistrate 210 sesizări de posibile incidente electorale, cu aproape 30% mai puţine faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014. Din totalul sesizărilor înregistrate ieri, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit deja că 102 evenimente nu se confirmă”, spune Dajbog.

Cele mai multe posibile incidente au fost sesizate în Bucureşti şi în judeţul Dolj, respectiv câte 22, potrivit sursei citate.

În judeţul Argeş, un observator a sesizat IPJ că într-o localitate oamenii sunt transportaţi la secţiile de votare cu un microbuz. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Primăria din localitate a încheiat un contract cu o societate, pentru a fi puse la dispoziţie a două curse de transport special pentru cetăţenii care doresc să voteze şi locuiesc la o distanţă de circa 4 km de locul în care este amplasată secţia de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here