Departamentul pentru Situații de Urgență vine cu un comunicat important în atenția pacienților și a spitalelor publice și private, în contextul în care a fost emis un ordin privind limitarea internărilor în unitățile sanitare. DSU menționează clar excepțiile care pot face obiectul internărilor, consultațiilor sau tratamentelor.

„Având în vedere numeroasele solicitări ale pacienţilor şi cadrelor medicale referitoare la aplicarea art. 1 din Ordinul Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 74553/07.04.2020, facem următoarele precizări:

Interdicţiile prevăzute art. 1 nu sunt aplicabile în mod absolut şi automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice:

– necesitatea internării pacienţilor, pentru asistenţa spitalicească acordată în spitalele publice şi private sau

– necesitatea realizării consultaţiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unităţile publice sau private care acordă asistenţă medicală ambulatorie.” , se precizează în comunicatul transmis de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Departamentul pentru Situații de Urgență mai transmite că restricţiile nu se referă la femeile însărcinate, persoanele care necesită tratament oncologic și care au nevoie de controale periodice. Asistenţa medicală va fi acordată indiferent dacă spitalul este public sau privat.

Ieri, Comandantul Acțiunii a fost emis un ordin care prevede că ”pe toată perioada stării de urgență, se suspendă internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și pot fi reprogramate, din toate unitățile sanitare cu paturi, publice și private, precum și consultațiile și tratamentele care pot fi reprogramate sau sunt programabile, în toate structurile ambulatorii, atât publice, cât și private.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here