Sistemul de furnizare a apei potabile din Buzău, aproape paralizat în ultimele ore. Din cauza unei avarii majore apărută la o conductă magistrală, avarie semnalată ieri în zona Spitalului CFR, Buzăul a rămas fără apă potabilă la robinete. De fapt, apă a curs însă a fost neagră precum cafeaua, imposibil de folosit pentru uz menajer, nicidecum optimă pentru consum. Din această cauză, pe parcursul zilei de ieri, buzoienii din numeroase cartiere ale orașului nu au putut folosi apa de la robinete și nici în această dimineață lucrurile nu au stat mai bine.

”Această problemă a apărut în jurul joi, în jurul orei 13.00, în zona Policlinicii CFR. A fost o singură avarie inițial, dar după ce a fost identificată o spărtură și soluționată, țeava fiind extreme de veche și corodată, din oțel, a cedat în apropierea spărturii inițiale, și a tot cedat pe măsură ce remediam problemele, pe o porțiune de circa jumătate de metro. Această avarie a făcut să se destabilizeze echilibrul hidrodinamic al apei în rețeaua de distribuție a apei în tot orașul”, a explicat directorul Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu.

Zonele afectate de avaria majoră înregistrată ieri au fost Micro 5, Dorobanți 1 și 2, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu. Aceeași situație au trăit-o și buzoienii din cartierele Micro 3, Bazar, Obor si cei din toată zona centrală a orașului, cei de pe străzile 1 Decembrie, Marghiloman, Horticolei și Republicii. Conducerea Companiei de Apă spune că sistemul este vechi de zeci de ani iar astfel de avarii pot apărea oricând. De altfel, avaria înregistrată ieri care și-a produs efectele zeci de ore vine după o altă defecțiune apărută în sistem tot săptămâna aceasta, defecțiune care a dus la sistarea apei în mai multe zone ale orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here