Din cauza consumului rapid de materiale sanitare şi de protecţie individuală, personalul medical din spitale şi cabinete întrevede deja o criză în acest plan. Medicii de familie spun că au ajuns într-o situaţie limită, întrucăt nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecţie împotriva Covid-19, măşti şi combinezoane. Strigăte de ajutor vin şi dinspre spitalul judeţean.

Reprezentanţii Patronatului Medicilor de familie spun că autorităţile le ignoră toate petiţiile depuse, unele chiar la nivel înalt. Nici măcar apelul către preşedintele ţării nu a rezolvat această situaţie de risc extrem pentru personalul cabinetelor pentru medicina de familie.

„Am făcut apel chiar şi la preşedintele Iohannis pentru a ne ajuta să procurăm măşti şi combinezoane, întrucât nu avem de unde cumpăra şi suntem fără apărare în faţa acestui flagel. O secretară a preşedintelui ne-a promis că vom primi ajutor de la DSP-uri în fiecare judeţ de reşedinţă, însă ulterior am aflat că nu au nicio bază legală pentru a primi astfel de echipamente. Nici Unifarm-ul nu ne poate ajuta tot din cauza legislaţiei. Aşa că, în acest moment, suntem într-o situaţie fără ieşire”, ne-a declarat dr. Angela Mazdrag, preşedintele Patronatului Medicilor de familie din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here