protest   Fochiști, femei de serviciu, maiștri și paznici din unitățile de învățământ din județ au protestat în fața Prefecturii.       Acțiunea a început la ora 16 iar în jurul orei 16,30 o delegație a protestatarilor a mers la prefect pentru a expune doleanțele acestora.

   Înarmați cu pancarte, cu fluiere și mai ales cu fluturașii de salariu, participanții la miting au strigat lozinci : ” și copiii noștri au dreptul să învețe” sau ” nu putem trăi cu 500 de lei” .

   Un mecanic de întreținere ne-a declarat: ” Am 30 de ani vechime merg la toate școlile din comună, la grădinițe iar la final de lună mă duc acasă cu 800 de lei. Am și eu copil la facultate, trebuie să-l ajut, am și eu bănci de plătit, am de plătit curent, apă și multe. De unde bani?

   O îngrijitoare de la un grup școlar din oraș spunea: ” și eu și soțul lucrăm la școală avem salarii umilitoare, suntem la limita supraviețuirii. Ne-au băgat la salariul de bază sportul de vechime de 25% și când s-a indexat salariul minim pe economie nu am primit nimic pentru că din cauza sporului depășeam. Și acum stăm cu te miri ce. Nu mai se poate trăi așa

   Liderul Sindicatului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre a precizat că principala solicitarea protestatarilor este scoaterea acelui spor de vechime de 25% din salariul de bază și creșterea venitului lunar măcar cu 50 de lei.

Personalul nedidactic din școli, licee și grădinițe a intrat în grevă japoneză din data de 26 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here