punte

Ploile din perioada 3-5 aprilie au făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţul Buzău, mai ales în cele situate în zonele de deal şi de munte. Dacă la Lopătari, Pănătău şi la Căneşti s-au rezolvat, în mare, problemele cauzate de alunecările de teren, la Vintilă Vodă situaţia persistă. ,,În urma ploilor de la începutul lunii aprilie în comuna Vintilă Vodă a fost distrus Drumul Comunal 98 în proporţie de 80 la sută, podeţul de tuburi ce trece peste râul Slănic şi au avut loc mai multe alunecări de maluri. La alunecările de teren am chemat echipa operativă de la Direcţia Apelor şi ISU Buzău, le-am inventariat, pozat, măsurat şi le-am trimis către ISU Bucureşti şi Guvernul României.,, a declarat Constantin Petcu, primarul comunei Vintilă Vodă.

La acest moment, autorităţile locale au reuşit să refacă podul din tuburi de beton amplasat pe drumul comunal 98 din comuna Vintilă Vodă. În viitorul apropiat, urmează să se facă lucrări la DC 98, drum ce face legătura între DJ 203K şi satele Petrăcheşti şi Coca Niculeşti. Pentru refacerea lui primăria din Vintilă Vodă va folosi bani din propriul buget.,, Ca să-l putem aduce la un stadiu funcţional, ca să-i refacem şanţurile şi să-l balastăm ar fi nevoie de 450 de milioane de lei. Aceşti bani îi vom da din ce avem, din propriul buget.,, a adăugat Constantin Petcu.

Au mai rămas de rezolvat punţile pietonale distruse de ploi şi ape. Există însă o problemă serioasă – autoritatea locală a rămas fără bani. ,, Punţile pietonale şi tot ce a distrus apa mai rămân în aşteptare pentru că din păcate nu mai avem bani. Pentru a reface toate acestea ar mai fi nevoie undeva la 2 miliarde de lei şi nu ştim de unde vom face rost.,, a adăugat primarul din Vintilă Vodă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here