În perioada 25 – 28 martie a.c., peste 800 de efective, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au desfășurat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase și în trafic.
Astfel, au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale, în peste 250 de locaţii de interes (restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri) și au fost legitimate aproximativ 5000 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 387 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, dintre care majoritatea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală dispuse în această perioadă. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 100.000 de lei.
Poliţiştii buzoieni au acţionat şi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, fiind aplicate 91 de sancţiuni pentru nerespectarea nomelor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Au fost efectuate şi acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale. În acest context au fost verificate peste 500 de autovehicule şi 180 de mijloace de transport public în comun.
Poliţiştii rutieri au sancţionat indisciplina în trafic aplicând 655 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.
Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.
Reamintim faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.
Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Buzău.

Exemple:

*În data de 26 martie a.c., în urma controalelor efectuate de poliţiştii împreună cu reprezentanţi Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţia de Sănătate Publică, la o societate comercială (cazino), de pe raza municipiului Buzău, poliţiştii au constatat faptul că în interiorul locaţiei nu erau respectate normele cu privire la gradul de ocupare al spaţiului. În acest sens administratorului societăţii a fost sancţionat conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, cu amendă în valoare de 1000 de lei.
**În data de 27 martie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Râmnicelu, s-au deplasat pe raza localităţii Râmnicelu, la un imobil proprietate privată, unde avea loc uno petrecere aniversara, la care participau mai multe persoane. Având în vedere faptul că în această perioadă este interziză organizarea de astfel de evenimente, poliţiştii au oprit petrecerea. Organizatorul şi persoanele participante au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 2000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.
***În data de 27 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, împreună cu jandarmi, au intervenit la un eveniment privat (petrecere), desfăşurat pe raza municipiului Buzău. Petrecerea la care participau 15 persoane, a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul şi persoanele participante la eveniment au fost sancţionate contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, cu amenzi în cuantum de 5500 de lei.
****În data de 28 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat s-au sesizat din oficiu despre faptul că la un imobil din muncipiul Râmnicu Sărat, este deranjată liniştea şi ordinea publică. Poliţiştii au constat că imobilul în cauză este în desfăşurare o petrecere (botez) la care participă mai multe persoane. Organizatorul şi persoanele participante au fost sancţionate contravenţional cu suma de 6000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here