catuse
Procurorii vin cu detalii în cazul afacerilor necurate descoperite la comercianți de piei de animale din județele Buzău, Ilfov și Giurgiu. Cazul a fost dat publicității la jumătatea săptămânii, în urma mai multor descinderi efectuate în cele trei județe fiind ridicate și duse la audieri mai multe persoane, în cazul a trei dintre ele dispunându-se reținerea.
Ulterior, o persoană a fost arestată pentru 30 de zile. Iată ce spun procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău:

”Procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul F.M.M., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Din cercetările efectuate rezultă că inculpatul F.M.M., în calitate de administrator în fapt al unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate achiziții de piei de animale, a achizitionat astfel de mărfuri de pe piața neagră, dar a disimulat această operațiune, obținând documente de proveniență fictivă de la administratorii mai multor societăți comerciale, cu consecința sustragerii de la plata TVA in sumă de peste un milion de euro. În această modalitate, a fost spălată o sumă de peste 5 milioane euro.
În cauză sunt cercetate alte 15 persoane, care au participat la comiterea acestor fapte.
Inculpatul F.M.M. a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, incepând cu data de 16.09.2015 până la 17.09.2015, fiind prezentat instanței de judecată pentru a se dispune luarea măsuri arestării preventive în urma propunerii formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Instanța competentă – Tribunalul Buzău – a dispus la data de 17.09.2015 arestarea preventivă a inculpatului F.M.M. pentru 30 de zile.
După finalizarea cercetărilor, vom reveni cu date suplimentare.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here