Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Catedrala Municipală „Sf. Sava” şi Fundaţia pentru Copii „Sfântul Sava” organizează astăzi marşul împotriva avorturilor, ajuns la a VI-a ediție. Marșul pentru viață are loc după „Buna – Vestire”, praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

„Ca şi în anii precedenţi, prin acest eveniment, încercăm să sensibilizăm populaţia cu privire la consecinţele devastatoare ale avortului asupra familiei şi societăţii. Este o manifestare la care sunt aşteptaţi toţi buzoienii care doresc să-şi afirme sprijinul pentru consolidarea familiei tradiţionale şi a valorilor ei, valori care stau la temelia unei societăţi solide şi sănătoase”, spun organizatorii evenimentului.
După liturghie de la ora 13.30 se va pleca din faţa Catedralei Municipale „Sfântul Sava” pe traseul obișnuit: Bd. Unirii, Arhiepiscopie, Strada „Sava Gotul”, Platoul Dacia şi apoi Maternitate unde vor fi aprinse lumânări şi se va rosti rugăciunea „Tatăl nostru”.
Coloana va fi deschisă de un sobor de preoţi urmați de femei şi tineri îmbrăcaţi în costume populare, cu icoane, steaguri şi pancarte pe care se află înscrise mesaje care să le amintească oamenilor că fiecare viaţă e un dar de la Dumnezeu şi că fiecare copil vine pe lume cu darurile lui de la Dumnezeu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here