Jandarmii buzoieni sărbătoresc astăzi 166 de ani de când a fost semnată  „Legiuirea pentru reforma  Slujitorilor în Jandarmi” de către domnul moldovean Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară  a  instituţiei.

Începând cu ora 11.00,în Crâng, în apropierea lacului, lucrătorii din cadrul plutonului de acţiuni speciale şi intervenţie antiteroristă vor executa o serie de exerciţii specifice, precum şi exerciţii de autoapărare. Vor fi şi exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu. Inspectoratul judeţean de Jandarmi are şi standuri cu materiale specifice de intervenţie folosite de Jandarmeria Română pe timpul misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, autovehicule din dotarea inspectoratului. Vor fi expuse şi materiale aflate în dotarea posturilor montane, specifice executării misiunilor de menţinere a ordinii publice în zonele montane şi pe traseele turistice din zona de competenţă.

Pe de altă parte jandarmii din cadrul Compartimentului de Prevenire vor distribui materiale informative legate de cunoaşterea legislaţiei şi de prevenirea victimizării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here