Astăzi, 24 septembrie 2018, se va desfăşura o nouă etapă din cadrul testării Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Astfel în intervalul orar 10.00-12.00 sau 17:00-19:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău va transmise mesaje-test către cetățenii care se află pe raza tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ.

Mesajul test va fi recepţionat de toţi cetăţenii care deţin telefoane mobile şi se află pe raza acestor unități teritoriale, rugând-i să nu intre în panică, fiind vorba doar de o testare/verificare a sistemului RO-ALERT (toate mesajele de verificare vor avea următorul conținut – ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. NU se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”).

Reamintim cetățenilor că pentru a recepționa mesajele transmise de sistemul RO-ALERT trebuie să acceseze pagina de internet ro-alert.ro și să își configureze telefonul mobil, în conformitate cu pașii specificați.

Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here