locuri de muncaAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău organizează astăzi prima Bursă Generală a Locurilor de Muncă din acest an. Din cele 368 de firme contractate de către reprezentanții AJOFM Buzău, doar 57 vor pune la dispoziție locuri de muncă pentru șomerii buzoieni. Cu toate acestea, sute de șomeri din județul Buzău pot avea șansa de a-și găsi un job, la Bursa generală a locurilor de muncă. Potrivit datelor oferite de reprezentanții AJOFM Buzău, sunt disponibile 491 de locuri de muncă. Cele mai multe joburi sunt în domenii precum comerţ, construcţii şi servicii. Pentru persoanele fără studii superioare, se oferă 449 de locuri de muncă, iar pentru persoanele cu studii superioare, doar 42 de joburi.

Principalele ocupații pentru care sunt oferite locuri de muncă persoanelor fără studii superioare sunt: confecționer asamblor articole textile, agent de vânzări, meserii specifice în construcții – zidar, dulgher, fierar betonist, tâmplar, zugrav, lăcătuș confecții metalice, joburi în domeniul asigurărilor și muncitori necalificati în diferite sectoare de activitate. Pentru persoanele cu studii superioare, firmele buzoiene oferă 42 locuri de muncă vacante: ingineri pentru diferite domenii de activitate (construcții, chimist, mecanic, sudor, electronist, automatisț, industria alimentară, utilaj tehnologic, IT) și locuri de muncă în domeniul asigurărilor. Pe primele 3 luni ale anului 2014, agenții economici au comunicat la AJOFM Buzău 3063 locuri de muncă vacante, dintre acestea fiind ocupate 2869, în meserii ca: lucrător comercial, mecanic agricol, lacătuș mecanic, șofer autocamion, confecționer, agent de securitate și muncitor necalificat în diferite domenii de activitate ( construcții, confecții, metalurgie, etc).

Bursa generală a locurilor de muncă se desfăşoară, începând cu ora 9, în municipiul Buzău, la Galleria Mall, la Rm. Sărat, pe strada Plutonier Torcaru nr. 12 bis, la Pogoanele, pe strada Libertăţii, bl. 4, ap. 30, parter, şi la Pătârlagele, pe strada N. Bălcescu, bl. C1, parter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here