Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul până acum au susţinut, săptămâna trecută, probele scrise şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, urmând ca în acestă săptămână să aibă loc proba de competenţe digitale şi cele într-o limbă străină, iar primele rezultate sunt afişate pe 1 septembrie.
Rezultatele la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an vor fi afișate vineri până la ora 16,00 pe EDU.RO. Contestațiile se pot depune în aceeași zi între orele 16,00 și 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.
Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, vineri, 25 august, au avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Iar pe 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar pe 30-31 august, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.
Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
Luni, 21 august, candidaţii au susţinut proba scirsă la limba română, urmată, miercuri, de cea obligatorie de profil, adică, la istorie sau matematică, iar joi, 24 august, au dat proba la alegere în funcţie de profil şi specializare.
Rezultate BAC 2017, sesiunea de toamna – Judetul Buzau – Afișarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor, este programată pentru data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here