mocanu platou
Senatorul PSD de Buzău, Victor Mocanu, atacă dur declarația fostului ministru Ioan Rus referitoare la românii din afara țării, catalogând-o ca fiind de o ”extremă grosolănie”, ”o jignire colosală” aruncată asupra semenilor.
Senatorul PSD de Buzău, Victor Mocanu, care este membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, a criticat dur declarația lui Ioan Rus care a spus joi , în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăștia copiii se fac golani acasă iar nevasta curvă”.
Victor Mocanu a precizat că afirmația lui Ioan Rus este ”de o extremă grosolănie” precizând că milioanele de români plecați la muncă în străinătate contribuie cu sume importante la bugetul statului.
”România are, în acest moment, potrivit unor estimări încă neoficiale, peste 4 milioane de cetățeni care, nevoiți să își caute un trai mai bun în afara țării, muncesc în străinătate. Acești oameni sacrificați de un sistem încă incapabil să le pună la dispoziție mijloacele necesare pentru a trăi decent, aduc la bugetul țării care i-a izgonit prin nepăsare miliarde de euro anual. Pentru a-i răsplăti, România îl prezintă pe Ioan Rus, deja fost ministru PSD, care afirmă neaoș că, în sens general, rudele celor plecați să muncească în străinătate sunt ”golani și curve”. Ca parlamentar PSD și ca membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, consider că afirmația ministrului Ioan Rus este una de extremă grosolănie”, a afirmat senatorul Victor Mocanu.
În același context, Mocanu a apreciat că demisia lui Ioan Rus nu este suficientă pentru jignirea adusă românilor care muncesc în străinătate, inclusiv premierul Victor Ponta trebuind să explice cum a adus într-o funcție guvernamentală un om ca Ioan Rus.
”Cred că gestul demisiei din funcția guvernamentală, pe care ministrul Rus l-a făcut în cele din urmă, este insuficient pentru jignirea colosală pe care a aruncat-o asupra semenilor noștri. Sunt curios ce anume l-a animat pe premierul Victor Ponta să îl nominalizeze pe Ioan Rus în funcția de ministru. Cred că pe lângă regretele exprimate oficial pentru declarațiile celui pe care l-a propus, premierul trebuie să explice și motivele alegerii sale și să clarifice următoarea provocare: are oare ce căuta în conducerea PSD un om care va fi cunoscut, de acum înainte, prin batjocura pe care a aruncat-o asupra atâtor milioane de români?”, a mai spus senatorul PSD Victor Mocanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here