Sute de plângeri s-au înegistrat în toată ţara de la mămici care au fost păcălite cu o super-ofertă la pamperşi. Mai exact, după ce au crezut că a dat norocul epeste ele cand au gasit o oferta de nerefuzat la scutece pentru copii, serveţele, lapte praf şi detergent, au comandat, au plătit, însă produsele nu au mai venit niciodată.

De exemplu, la Poliţia Braşov au fost înregistrate pînă acum 11 plîngeri din partea unor mămici păcălite pe Facebook cu super-oferte la pamperşi.

Poliţia Braşov a deschis o anchetă într-un dosar de înşelăciune, după ce mai multe mămici s-au plîns că au fost păcălite pe Facebook cu o ofertă de pamperşi pentru bebeluşi, însă, după ce au plătit diverse sume într-un cont indicat de ofertant, produsele nu au mai ajuns la destinaţie. „Pînă acum au fost depuse 11 plîngeri la Braşov în acest caz. Se pare că nu sîntem singurul judeţ unde au fost depuse plîngeri după ce mai multe persoane vătămate au reclamat că au cumpărat prin intermediul internetului pamperşi însă nu au primit produsele. Deocamdată nu ştim despre ce prejudiciu este vorba, dosarul fiind coordonat de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Braşov“, a spus Gabriela Dinu, purtător de cuvînt al Poliţiei Judeţene Braşov. Deşi pînă acum doar 11 mămici din Braşov au reclamat că au fost păcălite, se pare că numărul acestora este mult mai mare, de ordinul zecilor, iar reclamaţiile au început să curgă zi de zi la sediul IPJ Braşov, potrivit monitorulexpres.ro.

Sute de mămici păcălite pe Facebook

„Mafia scutecelor“, lansată pe Facebook, a transformat sute de mămici în victime. Femeile s-au bucurat teribil cînd au dat de superoferta la scutece, unele dintre ele făcînd comenzi de mii de lei, însă totul s-a dovedit a fi o mare ţeapă. Se pare că prejudiciul se ridică la zeci de mii de euro, iar planul a fost pus la cale tot de nişte femei. Suspectele au creat o adevărată reţea pe Facebook pentru a-şi vinde produsele fictive pentru bebeluşi. Asfel, au fost create mai multe grupuri pe Facebook ce poartă numele „Consumabile pentru bebe“, „Comenzi Scutece“ şi altele asemănătoare, iar ulterior au început să posteze diferite anunţuri de vînzare scutece, serveţele umede şi alte consumabile pentru bebeluşi la preţuri de chilipir. O anchetă similară a fost demarată şi la Galaţi şi Iaşi, unde zeci de femei au depus plîngere la poliţie pe aceeaşi temă. „Erau grupuri de genul vînzări din diverse localităţi, chiar şi din Iaşi. Apăreau tot felul de oferte super tentante. Iniţial nu am fost super încîntată de ideea de a da banii în avans, pentru că acesta era singurul dezavantaj, să le dai banii în avans, să le plăteşti ofertele. Aveau termen de livrare undeva 25 – 40 de zile lucrătoare“, a declarat Alina Andrieş, una dintre femeile care s-au prezentat, miercuri, la Poliţie pentru a depune plîngere.

Femeile s-au plîns că, în realitate, comenzile au fost livrate abia după cinci luni sau nu au mai fost primite deloc. Mamele au cerut să li se returneze sumele achitate în avans, fapt care s-a întîmplat doar în cîteva situaţii. „Deşi ţineam legătura cu cineva, banii i-am virat în contul altei persoane. Cînd am primit comanda după 5 luni, a venit cu compensaţii, cadouri şi automat m-am gîndit că e o ofertă super bună şi am mai dat o comandă. De pe 21 februarie, de cînd am achitat, pînă în momentul de faţă, nici măcar explicaţii nu am mai primit, nici la telefon nu răspund“, a declarat Alina Andrieş.

Super oferta de scutece

Ofertele prezentate pe grupurile de pe Facebook erau extrem de tentante: megabaxuri de scutece 3 + 1 gratis, 3 + 5 pachete de serveţele gratis sau 5 + 2 gratis la cutii cu lapte praf, precum şi 20 de pachete de serveţele cu un preţ la un sfert faţă de cel din magazine.

Problema care ar fi trebuit să trezească suspiciunea clientelor este că plata trebuia făcută în avans şi nu la primirea coletului, iar banii trebuia depuşi într-un anumit cont cu specificaţia „alimentare cont“. Deşi au trecut chiar şi cinci luni de la plasarea comenzii, clientele nu au primit produsele nici acum, motivul întîrzierii, invocat de vînzător, fiind „blocarea la vamă“ sau probleme de transport. Unele femei au plătit chiar şi 5.000 de lei în avans pentru zeci de baxuri de pamperşi pe care în mod sigur nu o să le primească niciodată.

Şi la Buzău au fost înregistate trei plângeri, de la mămici care au fost păcălite cu sume cuprinse între 30 şi 600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here