În această dimineață, au fost anunțate măsuri mai drastice pentru românii care nu respectă dispozițiile autorităților, legate de izolarea la domiciliu, carantina și declarațiile pe propria răspundere. Într-o conferință de presă, premierul Ludovic Orban a precizat:

– Am luat o măsură importantă în Codul Penal – am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declaraţii legat de epidemia de Coronavirus.
– Am majorat pedepsele pentru cine nu respectă carantina, măsurile impuse de autorităţi – li se va întocmi dosar penal.
– Nu în ultimul rând, e introdusă o nouă infracţiune – omisiunea de a da date. În cazul în care în cursul unei anchete cineva nu dă date încercând să protejeze pe unul sau altul se consideră omisiune. Şi în această situaţie se poate constitui dosar penal. 
– Cea mai mare parte a românilor respectă legea, tocmai de aceea am decis să înăsprim pedepsele, pentru a-i proteja. 
Am solicitat MAI să ia măsuri, dacă e necesar inclusiv prin echipe mobile de jandarmi care să se deplaseze şi să verifice cum decurge izolarea la domiciliu. Să se ia toate măsurile care se impun, inclusiv măsuri drastice.
La Buzău, până ieri, au fost raportate patru cazuri în care au fost aplicate amenzi pentru nerespectarea deciziei de izolare la domiciliu. Este vorba despre un cetățean din Buzău, unul din Lipia și doi din C.A.Rosetti. Fiecare a primit amendă de 20.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here