650Poliţiştii buzoieni au iniţiat un plan de măsuri pentru prevenirea şi combaterea abaterilor generatoare de evenimente rutiere şi a nerespectării restricţiilor de tonaj instituite pe DN 10. Activitatea se va desfăşura în perioada 18 – 24 noiembrie şi sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Poliţiilor orăşeneşti Pătârlagele şi Nehoiu, Secţiei 10 poliţie rurală Cislău şi posturilor de poliţie comunale Siriu şi Gura Teghii.Poliţiştii acţionează atât în plan preventiv, cât şi în plan combativ, în vederea luării măsurilor ce se impun faţă de cei care comit abateri ce pun în pericol siguranţa traficului rutier. De asemenea, în cadrul controalelor efectuate de poliţişti în trafic, se urmăreşte şi modul în care sunt respectate prevederile legale de către transportatorii de material lemnos.

În vederea informării conducătorilor auto cu privire la restricţiile de tonaj impuse pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN10, în zona viaductului Teherău (după barajul Siriu, către limita cu judeţul Covasna), poliţiştii acţionează la intersecţia DN10 cu DJ 102B ( Poieni) în perioada 18 – 20 noiembrie, după care vor fi instituite puncte fixe în zonele Caşoca şi Giurca.

Poliţiştii rutieri reamintesc şoferilor că nerespectarea de către conducătorul de vehicul a semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de interzicere sau restricţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (de la 6 la 8 puncte-amendă). De asemenea, circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis se sancţionează cu 2 puncte de penalizare şi 2 sau 3 puncte-amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here