Mare atenție la drum! După lăsarea întunericului, Drumul Național 10, în zona Sătuc, poate fi o cursă cu multe obstacole pentru șoferi, din cauza sălbăticiunilor care se plimbă în voie pe carosabil.

Azi-noapte, un șofer buzoian susține că a filmat o întreagă turmă de porci traversând șoseaua în zona luncii de la Sătuc, acolo unde au avut loc numeroase accidente rutiere cauzate de mistreți.

Animalele traversează nederanjate drumul național, deși autoturismele se apropie destul de mult. Cel mai probabil, patrupedele râmătoare vin de la apa Buzăului și se îndreaptă către pădure.

Pe drumul lor dintre apă și habitatul natural se află însă un obstacol periculos: șoseaua. În zonă, accidentele provocate de apariția porcilor mistreți pe carosabil se țin lanț. Acum trei ani, o tânără profesoară de religie și-a pierdut viața după ce mașina condusă de soțul ei a părăsit șoseaua și s-a răsturnat în urma unei manevre de evitare.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă pentru a putea evita animalele sălbatice care le ies în față. Zona Berca este cea mai afectată, însă animalele își fac apariția și pe DN 1B, de la Merei până aproape de limita cu județul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here