O noua prevedere legislativă le impune şoferilor să aiba întotdeauna la ei o fişă. Această fişă se mai numeşte şi “cartea de salvare a autoturismului”. De reţinut este că trebuie să fie obligatoriu printată color şi în format A4.

“Cartea de salvare a autoturismului” este necesara fortelor speciale dacă intervin în cazul unui accident rutier. Legea a intrat în vigoare,iar amenda începe cu 1000 lei.

Ce conţine fişa obligatorie a maşinii

Fisa obligatorie a maşinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schiţă care prezintă concis mecanismul în detaliu al maşinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil şi tot ceea ce nu se observă la prima vedere, titrează bzi.ro
.
Fiecare autoturism are sisteme de siguranţă, ramforsări menite să reziste unui impact, airbag-uri care se pot declanşa accidental, sau conducte de combustibil poziţionate în locuri mai mult sau mai puţin vizibile, instalaţie electrică, etc.

Echipa de descarcerare care se deplaseaza la faţa locului în condiţiile în care ai fost angajat într-un accident rutier are nevoie de această fişă pentru ca încercând să te scoată teafăr din maşină ar putea să-ţi pună viaţa în pericol daca nu ştie unde sunt poziţionate toate aceste dispozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here