Cei doi bărbați arestați luna trecută  pentru agresarea unui activist civic buzoian au fost puși în libertate. Este vorba despre incidentul de la Cernătești care a stârnit reacții la nivel național.

Tribunalul Prahova a admis contestația depusă de cei doi inculpați la decizia dată de Judecătoria Buzău privind măsura arestului preventiv și a decis eliberarea celor doi și cercetarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că în data de 12 iunie un bărbat de 41 de ani, din Buzău, a fost victima răzbunării unor bărbați din Săpoca și Cernătești, după ce i-a provocat, filmându-i și acuzându-i că vând păsări ilegal, pe marginea șoselei, în comuna Cernătești. Trei bărbați au pornit în urmărirea lui, l-au blocat în trafic și i-au distrus mai multe componente ale autoturismului.

Scandalul s-a încheiat prin intervenția mascaților care i-au încătușat pe cei trei agresori, doi dintre ei fiind ulterior arestați.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dispus o anchetă internă demarată de Corpul de Control, pentru a verifica modul în care polițiștii buzoieni au gestionat situația, din primul moment până la aplanarea conflictului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here