Astăzi, 15 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 859;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 544;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 24.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 17 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 82 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I. din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea Covid-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.
 Echipele mixte de polițiști și jandarmi au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 16 sancțiuni la Legea 61/1991 în contextat Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8.300 lei.
 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here