IPJ BuzauPresedintele Romaniei, Traian Basescu a atacat, ieri, dur, politistii la sedinta de bilant a Ministerului Administratiei si Internelor. Seful Statului a aratat ca in ultimii 20 de ani Ministerul de interne si Ministerul de finante sunt singurele structuri care nu au sufeerit modificari majore ci doar rotiri ale cadrelor fara a sa face o analiza a oamenilor aflati pe functii. Basescu a acuzat si ca exista politisti care tolereaza grupurile de crima organizata.
” Se vad de la mare distanta judetele unde Politia este toleranta cu grupurile de crima organizata, fie ca sunt de romi sau de romani . Stiu ca sunt multi oameni din MAI care tolereaza convietuirea dintre ei si crima organizata. Vreau sa pulverizati grupurile de crima organizata de la nivel judetean si national, daca exista”, a declarat Traian Basescu cerandu-le politistilor sa mearag chiar pana la “sustinatorii” politici ai acestor grupari,
In replica, ministrul de resort, Traian Igas a dat asigurari ca de astazi vor incepe verificari la Inspectoratele Judetene de Politie din tara urmand ca pana la jumatatea anului aceste controale sa fie finalizate astfel incat in functie sa ramana doar acei politisti care merita cu adevarat.
„Practic, noi am inceput reorganizarea MAI. Categoric, evaluam om cu om, pozitie cu pozitie, pentru ca trebuie sa ramana cei mai buni profesionisti, iar cei care s-a dovedit, in atatea randuri, ca nu si-au facut datoria va trebui sa paraseasca sistemul. Nu avem un termen limita, dar sper ca in prima jumatate a anului sa clarificam toate aceste aspecte”-a declarat ministrul Administatiei si Internelor Traian Igas/
La sedinta de bilat a Ministerului Administratiei si Internelor desfasurata ieri la Bucuresti au fost prezenti ieri toti sefii de Inspectorate Judetene de Politie din tara.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here