Odată cu reînceperea cursurilor în toate unitățile de învățământ, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” au revenit și ei în unitate. Ei s-au întors în mod eșalonat, pe ani de studiu. În mod excepțional, însă, elevii nu au început cursurile în clase, unitatea procedând la măsuri preventive, până la startul efectiv al orelor față în față. Elevii vor fi testați COVID și vor sta în izolare, până săpămâna viitoare.

La sosirea în unitate, au trecut prin deja cunoscutul triaj epidemiologic, apoi au pășit spre dormitoare, unde stau și în prezent în izolare. Reluarea activităților și a procesului educațional în formatul față în față, va începe după ce toți elevii vor fi testați pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, conform procedurilor în vigoare.122504082 3448205681935853 4171835556010776060 oAceastă activitate este planificată pentru data de 16 februarie și va fi sprijinită de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și Direcția Medicală a MApN, iar testele vor fi prelevate de personalul medical al Spitalului Militar de Urgență din Focșani cu ajutorul personalului medical al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Elevii se bucură de reîntoarcerea în școală și s-au obișnuit cu măsurile de distanțare impuse încă de la începutul pandemiei. Au înțeles și și-au asumat faptul că toate măsurile sunt adoptate pentru binele lor.

„În momentul actual, mă bucur de reîntoarcerea în școala militară, pentru că am revenit în cea de-a doua casă, în colectivul excepțional care mi-a devenit ca o familie.

120995423 3357517794344348 9194721535341845573 o
sergent Andra-Mihaela Moldoveanu

În ciuda restricțiilor, care încă există pentru o bună desfășurare a activităților în siguranță, nu pot să descriu cât este de frumos să vezi în fiecare zi zâmbetele subtile (chiar și de sub mască) ale oamenilor ce îți sunt camarazi și fără de care zilele în armată nu ar mai fi la fel.”, spune una dintre eleve, sergentul Andra-Mihaela Moldoveanu. 

Activitățile din cadrul școlii se desfășoară cu aplicarea și respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Dintre acestea amintim distanțarea socială, purtarea măștii de protecție, dezinfectarea permanentă a spațiilor de cazare și a sălilor de clasă, asigurarea soluțiilor dezinfectante și a săpunului lichid.

De asemenea, școala deține rețea de internet wireless în spațiile de cazare, toți elevii și profesorii dispun de laptopuri, existând astfel posibilitatea abordării procesului de învățământ, atât în format clasic, cât și în cel hibrid sau on-line din dormitoare.” , mai precizează oficialii școlii militare de la Boboc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here