Pe 19 noiembrie, Teatrul Dramatic „George Ciprian” Buzău vă invită la spectacolul „EU TE CRED, DA’ TU MĂ MINȚI”, o comedie adaptată după “La Menteuse” de Jacques Bricaire și Maurice Lasaygues. Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele învârtindu-se din situație în situație.

Personajele:
Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonați – AurelianTemișan
Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoabă peste măsură – Monica Davidescu
Francoise, 30 ani, jurnalistă, foarte mondenă – Anca Dinicu
Patrick, 30 ani, inginer, romantic, băiat frumos – Cosmin Vijeu
Jane, frumoasă, un vis – Alexandra Salceanu

Piesa o are ca muză pe Jane, o făptura fermecătoare, cu o imaginație înflăcărată dusă spre mitomanie, care reușește să dezlănțuie o cascadă a dezastrelor prin depanarea incompleta a poveștilor, situându-le departe de realitatea simplă.
Cosmin Vijeu , în rolul lui Patrick, băiatul ce o iubește pe Jane, nu se asteaptă ca realitatea să fie distorsionată și astfel, crede deschis tot ceea ce îi împărtășește Jane, încercând, apoi, grăbit să rezolve probleme ivite, creând, la rândul său, și mai multe încurcături. În cadru este implicată și familia lui Jane, formată din tatăl și sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea,sunt momente când și ei sunt prinși în țesătura minciunilor și, surprinși de situație, continuă să brodească ducând, astfel, lucrurile către un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic și savuros pentru public.

Premiera inițială a piesei a avut loc pe 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Clermont, la Teatrul „Petit Marigny” din Paris, dându-i viață actori renumiți ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier și Genevieve Brunet. Indiferent de trecerea anilor și schimbările timpurilor, situațiile ilare oferite de spectacol rămân extrem de la modă și gustate de public, fiind intangibile în fața oricărui trend trecător.
Traducere: Rodica Baitan
Adaptare: Monica Davidescu, Liviu Lucaci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here