Reprezentanţii Primăriei Buzău, Consiliului Judeţean şi Prefecturii au primit insigna “Lupul dacic împotriva corupţiei” cu prilejul deschiderii lucrărilor Congresului Civilizaţiei traco-geto-dacice.

Festivitatea a avut loc la Obeliscul Unirii Principatelor române din Parcul Crâng din Buzău.

“Am dorit să lansăm un mesaj clar de păstrare a identităţii neamului prin stoparea corupţiei, un flagel care este străin civilizaţiilor puternice”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Fundaţiei Origini Carpatice din Buzău, Ştefan Davidescu.

Congresul, la care participă peste 100 de invitaţi din cinci ţări, se desfăşoară la Buzău în perioada 7-10 iulie, sub genericul “Religia la geto-daci” şi este moderat de acad. Leon Zăgrean. Printre invitaţi se numără generalul în rezervă Mircea Chelaru şi fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar.

Potrivit coordonatorului proiectului, prof. dr. Marius Constantinescu, tema centrală a congresului, “Religia la geto-daci” va oferi prilejul de a pune în valoare una dintre cele mai originale religii din Antichitate, care a construit fondul de credinţe pentru religiile monoteiste, a dat profunzime şi a individualizat civilizaţia geto-dacă.

Sâmbătă, 9 iulie, în ultima zi a congresului, va fi organizată o excursie documentară pentru participanţii din ţară şi din străinătate pe ruta cetatea Cârlomăneşti, Mănăstirea Bradu, Poiana Pinului, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi şi Biserica dintr-o piatră de la Aluniş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here