Astăzi, 30 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3856;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3030;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 117;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 794;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 580.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 70 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (18 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost testat și diagnosticat într-o unitate sanitară din alte județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 87 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 116: pacient în vârstă de 82 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: chist hidatic pulmonar, dezlipire de retina și cecitate bioculara, infarct cerebral, demență senilă, ateroscleroza cerebrala, fibrilație atrială cronică.
– DECES NR. 117: pacient în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat Covid-19 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Starea clinică se deteriorează rapid și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială esentiala, AVC ischemic emisfera stânga, hemiplegie dreapta, afazie globală.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 25000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here