alunecare1-300x240[1]
Autoritățile județene sunt în alertă după ce o alunecare de teren s-a produs în localitatea Bisoca. 8 gospodării și 6 gospodării au fost distruse iar 20 de persoane au fost evacuate. La fața locului, se află pompieri din cadrul ISU Buzău, reprezentanți ai Prefecturii și Primăriei care încearcă să-i ajute pe oameni.
Iată comunicatul remis duminică după amiază de ISU cu privire la această situație:

”Duminică dupa-amiază, în localitatea Bisoca, sat Lacurile, județul Buzău, a avut loc o alunecare de teren pe o lungime de 2 km.
Incidentul a fost anunțat de către primarul comunei, în acest moment la fața locului fiind prezente autoritățile locale – Primăria și Prefectura, precum și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus monitorizarea atentă a situației înregistrate și luarea unor măsuri urgente de protecție a persoanelor afectate sau a celor care pot fi puse în pericol.
Din primele evaluări făcute la fata locului rezultă că alunecarea de teren a afectat 8 gospodării și 6 locuințe individuale. Nicio persoană nu a fost ranită.
Specialiștii prezenți la fața locului au luat decizia evacuarii preventive a 20 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren.
Este vorba de 5 familii alcătuite din 6 femei, 7 copii si 7 barbați.
La nivel local a fost constituit Comitetul Pentru Situații De Urgență în care se va decide și locurile unde vor putea fi adăpostite temporar persoanele evacuate preventive”, se arată în comunicatul remis de ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here