Lucrările pot începe cât de curând pe Lotul 2„, declară senatorul buzoian Vlad Mircea Pufu, cu referire la autostrada A7, tronsonul Ploiești – Buzău. Parlamentarul liberal vine și cu detalii despre stadiul contestațiilor la licitațiile organizate pentru acest obiectiv. 

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a tranșat situația Lotului 2 Mizil – Pietroasele din tronsonul Ploiești – Buzău. Contestația înaintată de Strabag a fost respinsă. Practic, în acest moment Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere poate semna contractul de lucrări cu asocierea româno-bulgară declarată câștigătoare, Coni-Trace. Asta înseamnă că în curând se va putea deschide șantierul de lucrări pentru primii kilometri de autostradă din tronsonul Ploiești – Buzău.

La CNSC sunt în continuare în analiză contestațiile înaintate de firmele care au pierdut în urma licitațiilor organizate.

Pentru Lotul 1 Ploiești – Mizil există o contestație depusă după ce câștigătorul inițial, Bog’Art-Tancrad-Cosedil, nu a depus la CNAIR documentele actualizate, fiind descalificat și desemnat un nou câștigător, respectiv Impresa Pizzarotti.

Pentru Lotul 3 Pietroasele – Buzău au fost depuse la CNSC trei contestații. Aici, câștigător a fost desemnat Drum Asfalt-Trameco. Una dintre contestații a fost respinsă, dar celelalte două au fost admise parțial. În acest caz, se așteaptă o decizie a instanței de judecată.

Dincolo de problemele pe care le întâmpină proiectul A7, vestea bună este că, în sfârșit, poate începe construcția autostrăzii ce va trece prin județul Buzău și va lega Capitala de Moldova! , a precizat senatorul Vlad Pufu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here