Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri seara mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în 11 judeţe din Transilvania şi Muntenia, în orele următoare.

Potrivit meteorologilor, până joi, la ora 2:00, în localităţi din judeţele Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 70-80 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi de 90-100 km/h.

De asemenea, până la ora 23:00, în zona de munte a judeţelor Gorj şi Vâlcea, la altitudini de peste 1.900 de metri, vântul va atinge la rafală 90-100 km/h, iar transportul de zăpadă va reduce vizibilitatea.

Tot până la ora 23:00, se vor afla sub Cod galben de vânt puternic localităţi din judeţele Braşov, Sibiu, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste judeţe vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, iar în zona montană înaltă între 80 şi 110 km/h, spulberând zăpada pe creste şi reducând vizibilitatea.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here