Meteorologii au emis o informare de precipitaţii moderate cantitativ, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului, valabilă din data de 6 aprilie, ora 16.00, până sâmbătă, 9 aprilie, ora 9.00.

În intervalul menţionat, se anunţă ploi, mai ales averse, cantităţile de precipitaţii fiind de 15-20 l/mp şi izolat 25 l/mp, mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Informarea completă – http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari/

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii vă recomandă să circulaţi cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să păstraţi distanţa de siguranţă în mers şi să nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante.
Pe ploaie, folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, pentru a fi cât mai vizibili în trafic.
În condiţii de vânt puternic, sporiţi prudenţa pe toată durata deplasării întrucât rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here