Temperaturile rămân marţi, 19 mai, în limitele normale. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), se menţin şi condiţiile de averse, iar pe la amiază se ating în jur de 27 de grade. Nici miercuri nu scăpăm de instabilitate. Vin alte ploi, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului şi se aşteaptă cantităţi mai însemnate de apă. De altfel, până pe 31 mai vom avea zile răcoroase şi cu instabilitate ridicată.

Marţi, vremea va fi în general instabilă în regiunile sud-vestice, sudice şi doar parţial în cele centrale şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Trecător ploile vor avea caracter torenţial şi izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe spaţii restrânse averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, astfel că maximele vor fi cuprinse între 18 şi 27 de grade, iar minimele între 8 şi 16 grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţă.

Conform ANM, miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea de sud a ţării precum şi în zonele montane, unde vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi însemnate de apă şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai mici şi probabil cu intensitate mai redusă. Valorile termice, în mare parte, se vor situa în continuare, în jurul celor normale, cu maxime între 20 şi 27 de grade şi minime între 5 şi 15 grade.

În Muntenia, regimul termic diurn va fi caracterizat de alternanţe între zile cu vreme răcoroasă (în perioada 20 – 22 mai, dar cu o probabilitate mare şi în perioada 25 – 27 mai) când media maximelor va fi de 19 – 22 de grade şi zile cu valori termice normale, la o medie regională de 24 – 26 de grade. Nopţile vor fi calde în primele zile ale săptămânii, cu o medie a temperaturilor minime de 13 – 14 grade, însă în 22 şi 23 se va înregistra o scădere accentuată a acestora până spre 7 – 9 grade. Pentru restul intervalului sunt prognozate minime, în general de 10 – 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel mai ales în 20 mai, pe arii extinse vor fi ploi, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată şi în perioada 25 – 28 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here