Aviaţia israeliana se întoarce în România în luna august pentru noi exerciții, la un an după accidentul în care a fost implicat un elicopter Sikorsky CH-53 aparținând IAF. Șapte militari, printre care și un român, și-au pierdut viața atunci. Cauza accidentului a fost, potrivit anchetatorilor israelieni, cel mai probabil eroare umană.

În luna august forţele aeriene ale armatei israeliene vor efectua noi exerciţii în Munţii Carpaţi. Potrivit Jerusalem Post, în manevrele comune din august vor fi implicate și avioane militare de transport de tip C-130 Hercules. Cel mai probabil atât militarii israelieni cât și aparatele de zbor, vor fi găzduiți tot la Baza Militară de la Boboc.

De asemenea, în a doua jumătate a acestui an, comandantul aviaţiei militare israeliene, generalul-maior Ido Nehushtan, se va deplasa în România pentru a asista la o ceremonie religioasă în memoria piloţilor morţi în accidentul de anul trecut.

Armata israeliană a ales să efectueze manevre militare în Munţii Carpaţi datorită condiţiilor dificile din teren cu care piloţii săi nu sunt obişnuiţi. Aceştia ar putea fi nevoiţi să desfăşoare misiuni viitoare într-un astfel de relief, subliniază Jerusalem Post, fără a explica însă şi în ce context.

Anul trecut, șase militari israelieni și un ofițer român au murit după prăbușirea aparatului Sikorsky CH-53 Sea Stallion, în timpul unui exercițiu ce includea un zbor la joasă altitudine. Traiectul de zbor aprobat pentru misiunea elicopterelor IAF a fost: Boboc – Vernești, zona Măneciu – Fundata (cu zbor de antrenament în zona), zona Câmpulung Muscel – Curtea de Argeș – Varfu Negoiu – Piatra Craiului – Poiana Țapului și retur la Boboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here