Instituția Prefectului județului Buzău a dat un aviz negativ pentru Consiliul Local Municipal Buzău, pentru hotărîrea prin care, recent, consilierii locali au încercat să dea un mandat special unei funcționare a Primăriei Buzău, doamna Geta Cristea, să reprezinte Consiliul în AGA Companiei de Apă Buzău.

Hotărîrea, care a provocat controverse în ședința în care a fost adoptată, îi stabilea funcționarei desemnate să participe la adunarea generală a acționarilor Companiei de Apă un mandat special prin care urma să ceară modificarea ordinii de zi a ședinței.

Mai exact, Geta Cristea, cea desemnată să reprezinte Consiliul, ar fi trebuit să ceară revocarea actualilor administratori și să propună numirea altora noi.

Instituția Prefectului a analizat și fondul, dar mai ales modul de adoptare a hotărîrii și a explicat că pentru a fi considerată adoptată, hotărîrea avea nevoie de 10 voturi pentru și nu de 8, câte au fost în realitate.

„Verificînd legalitatea, forma şi fondul hotărîrii Consiliului Local, am constatat ieri, (n.r. joi) că sînt nereguli cu privire la legalitatea acesteia. Hotărîrea este nelegală pentru că, în urma votului secret, participanţi erau mai mulţi decît cei care au votat, s-a luat în considerare votul cu da. Pentru valabilitatea hotărîrii era nevoie de minim 10 voturi şi nu de 8 voturi”, a declarat prefectul județului, Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here