In data de 6 mai 2016 avocatul Vasile Mihail Cosmin din Baroul Buzău a primit la Curtea de Apel Braşov o pedeapsă de 2 ani închisoare. El a fost condamnat pentru trafic de influenţă, într-o cauză disjunsă din „Dosarul Retrocedărilor” în care au fost trimişi în judecată Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu. Tot atunci, omul de afaceri Gheorghe Cetereaş a fost condamnat tot la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Sentinţa a fost dispusă în data de 3 mai 2016 de Curtea de Apel Braşov, dar o decizie definitivă în acest caz va fi dată de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Mihail Cosmin şi Gheorghe Ceteraş au fost trimişi în judecată de DNA, în 10 martie 2015, pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi că i-ar fi cerut lui Paltin Gheorghe Strudza 10.000 de hectare de pădure.

În schimb, susţin procurorii, cei doi i-ar fi promis ca vor interveni pe lângă funcţionari din judeţul Bacău, astfel încat aceştia să efectueze cât mai urgent punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate pentru 43.227 ha de teren forestier.
DNA a făcut apel la decizia Curţii de Apel Braşov iar Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat în parte sentința pe fond de la Curtea de Apel Bra¬șov şi a majorat de la 2 la 3 ani de închisoare pedeapsa pentru Ceteraș, pedeapsă ce urmează să o execute în închisoare.
De asemenea, avocatul buzoian Cosmin Vasile, implicat în retrocedările ilegale de pădure de la Gura Teghii, pentru care au fost trimiși în judecată pentru infrac¬țiuni de corupție şi doi foști prefecți ai județului Buzău, a primit la apel o majorare a sentinței pe fond, de la doi ani la trei ani închisoare cu suspendare pe o perioadă de încerca¬re majorată de la patru la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here