vlad_39190000Coman nu a vrut să facă alte declaraţii la ieşirea de la DNA, spunând doar că nu a luat bani şi că aşteaptă decizia instanţei.

Bogdan Vlad, avocatul lui Coman, a spus că s-a emis mandatul de aducere pentru a putea fi îndeplinită procedura de luare la cunoşinţă a învinuirilor ce i se aduc clientulu său. Avocatul a precizat că se va prezenta împreună cu clientul său la ICCJ, fără a fi citat.

Avocatul a mai spus că, în faţa anchetatorilor, poziţia procesuală a lui Coman a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.

Direcţia Naţională Anticorupţie a emis mandat de aducere pe numele deputatului, după ce Camera Deputaţilor a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman.

Procurorii anticorupţie nu vor dispune reţinerea lui Gheorghe Coman, mandatul de aducere vizând strict audierea deputatului, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, după ce instanţa supremă va primi propunerea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, ICCJ va trebui să îl citeze, conform procedurii, după care va soluţiona cauza.

Potrivit rezultatului oficial al votului anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost „pentru” şi 34 „împotrivă”.

Avocatul deputatului PC Gheorghe Coman, cercetat pentru fapte de corupție, a declarat vineri, că acesta nu a luat nicio sumă de bani, iar flagrantul pus la cale de DNA ar fi eșuat.

Avocatul Bogdan Vlad a precizat că deputatul a fost provocat cu o sumă de bani, dar a refuzat-o.

„A rezultat de undeva că a luat vreo sumă de bani? S-a încercat un flagrant, dar a eșuat. Dânsul nu a primit nicio sumă de bani.  A fost provocat, dar a refuzat banii. Nu știu exact datele problemei, dar în esență despre asta este vorba. Nu este vorba de infracțiunea de luare de mită, nici trafic de influență. Este infracțiunea asimilată infracțiunilor de corupție, unde nici nu este nevoie la nivel teoretic să se obțină folosul, este suficient să se urmărească respectivul folos. Chestia cu banii este o chestiune colaterală textului de lege”, a declarat avocatul.

Deputații au dat vineri vot favorabil pentru arestarea preventivă a lui Gheoghe Coman, acuzat de fapte de corupție. La scurt timp după decizia parlamentarilor, procurorii DNA au emis mandat de aducere pe numele deputatului, care a fost dus la audieri la sediul central al DNA.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat miercuri de procurorii DNA. La o zi distanță, deputatul PC a fost prins în trafic, în județul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here