Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat duminică efectuarea unor acțiuni de prevenire și de informare în ceea ce privește jocul virtual „Balena Albastră” în școlile din Capitală.

Ea a susținut că a discutat și cu primarul general, Gabriela Firea, marți urmând să aibă împreună o întâlnire într-o școală din București.

Prezentă în Parcul Herăstrău la aniversarea Jandarmeriei Românie, ministrul Carmen Dan a precizat că nu s-a stabilit o legătură între cazurile cu care autoritățile s-au confruntat și jocul ”Balena Albastră”.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va merge marți la o școală din Sectorul 6 pentru a discuta cu elevii și a atrage atenția asupra pericolelor acestui joc.

„Îi vom informa pe elevi că Internetul este extrem de plăcut, ne ajută să ne documentăm, să ne informăm, să explorăm chiar lumea, dar poate fi periculos atunci când accesăm astfel de jocuri. Vor fi și personalități extrem de îndrăgite de elevi și de copii — mă refer la sportivi, actori, cântăreți (…). Este un joc extrem de periculos, a devenit deja un fenomen din câte am discutat cu profesori, psihologi și specialiști în IT. La debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos, sau nimic nu induce ideea finalului. În schimb, iată că avem deja câteva cazuri în țară de copii care au fost puși în pericol din cauza acestui joc și nu cred că trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău în București pentru a acționa”, a spus Firea, duminică, într-o intervenție la Digi 24.

Copilul de 11 ani, din localitatea dâmbovițeană Cazaci, care s-a sinucis pe 28 martie, le spunea colegilor de la școală că joacă ”Balena Albastră”, susțin polițiștii care au efectuat cercetări în acest caz.

„Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv”, a declarat pe 28 martie, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița, Alexandra Niculaie.

Copilul de 11 ani a fost găsit pe 27 martie, de către sora lui, spânzurat în podul casei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here