Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat ieri că, de la 1 octombrie, medicii vor primi bani în plus pentru plata gărzilor în spitale.

Şi nu numai asta. Doctorii care se ocupă de îngrijirea bolnavilor cu arsuri, dar şi cei din domeniul oncologic, vor primi sprijin suplimentar.

În ceea ce priveşte nivelul de plată a gărzilor, Vlad Voiculescu a dat exemplul unui medic rezident în anul III, care, pentru o gardă executată în timpul săptămânii va primi un spor de 50%, adică 257 lei. De asemenea, acelaşi medic, va primi pentru gărzile executate în weekend fie sporul maxim, de 100%, ajungând la 547 lei, fie sporul minim, de 50%, adică 411 lei.

În şedinţa de ieri de la Guvern, a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care aduce modificări la Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii. Astfel, un cetăţean de altă naţionalitate, care a studiat medicina în ţara noastră, nu se va mai lovi de piedicile legate de lipsa rezidenţei în România sau de lipsa unui act de căsătorie cu un cetăţean român şi va putea profesa în ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here