36 de buzoieni au fost confirmați, în ultimele 24 de ore, cu coronavirus. Este vorba despre persoane cu vârste cuprinse între 16 și 85 de ani.

4 dintre pacienți au fost testați cu test rapid în cabinetele medicilor de familie, 11 au fost testați și diagnosticați în laboratoare private și în unități sanitare din alte județe, 9 pacienți simptomatici au fost testați in cadrul anchetelor epidemiologice, alți 9 pacienți au fost testați la Spitalul Județean. De asemenea, un pacient este de la DGASPC Buzău iar 2 pacienți sunt de la Spitalul Municipal Rm.Sărat.

Cu aceste noi cazuri, Buzăul ajunge, de la debutul pandemiei, la un total de 8537 de bolnavi de Covid-19, dintre care 7837 s-au vindecat iar 233 au decedat.

Un ultim deces a fost raportat sâmbătă. Este vorba despre un bărbat de 54 de ani din Săpoca. El a fost testat și confirmat cu SARS-CoV-2 în 23 decembrie, fiind internat la Spitalul Rm.Sărat. Starea sa de sănătate s-a agravat pe zi ce trece, iar medicii nu l -au mai putut salva, decesul survenind pe 6 ianurie. In afara infecției cu coronavirus, bărbatul avea hepatită cronică, etilism cronic, tulburări mentale si de comportament pe fondul consumului de alcool.

Sâmbătă, 9 ianuarie, în județul Buzău, sunt 817 persoane în carantină iar în izolare la domiciliu sunt 358 de buzoieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here