646x404 (1)

Un bărbat din Grebănu a fost reținut după ce polițiștii au găsit, în urma unei percheziții în locuința acestuia,  o armă de vânătoare de proveniență belgiană, de calibru 12 mm și mai multe cartușe de vânătoare, deși nu avea permis pentru deținerea de arme și muniții.

În urma percheziţiei efectuată la domiciliul bărbatului, în vârstă de 47 de ani, pe lângă arma de vânătoare pe care proprietarul imobilului o deţinea ilegal, poliţiştii au mai găsit 20 de cartuşe de vânătoare de acelaşi calibru, dintre care 16 confecţionate artizanal, instrumente necesare confecţionării de cartuşe de vânătoare încărcate artizanal, 18 tuburi de cartuşe de vânătoare de calibru 12 mm – goale, precum şi un recipient cu alice din plumb de diferite dimensiuni cât şi un recipient cu pulbere. Bărbatul în vârstă de 47 de ani nu era autorizat să deţină, să poarte sau să folosească arme sau muniţii.

În acelaşi imobil, au mai fost găsite 9 cuţite cu lamele de diferite dimensiuni şi mânere din coarne de cervidă, precum şi mai multe fragmente de coarne de cervidă ce prezentau urme de şlefuire şi tăiere.

Ca urmare, suspectului, în vârstă de 47 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „braconaj cinegetic”, „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „fabricare ilicită” – faptă prevăzută şi pedepsită de art. 138 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor. Împotriva lui a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here