Cezar Preda6Prezent aseara la TVR 1, la emisiunea moderata de Ramona Avramescu, seful statului l-a pus la punct pe liderul PDL Buzau, Cezar Preda in privinta desemnarii premierului tehnocrat. Traian Basescu a tinut sa precizeze ca numirea premierului este prerogativa presedintelui si ca analizeaza inca desemnarea unui tehnocrat in functia de prim-ministru.

„Este o solutie in analiza. Nu a fost subiect de discutie ieri, pentru ca suntem in fata unei motiuni. Dar eu cred ca partidele din coalitie trebuie sa gaseasca o formula de relansare a increderii in guvern, pentru ca suntem in urmatoarea situatie: avem un guvern care si-a facut datoria intr-o perioada extrem de dificila, economia este reechilibrata, echilibrele macro-economice sunt restabilite in linii mari, ne mai trebuie increderea noastra, a fiecaruia dintre noi, a fiecarui cetatean, a dumneavoastra, a omului de pe strada, a omului din intreprindere, ca in Romania se poate intampla ceva bun. Acest subiect ma preocupa in continuare”, a declarat Traian Basescu.

Intrebat daca este adevarat ca unii lideri ai PDL nu sunt de acord cu desemnarea unui premier tehnocrat, seful statului a raspuns acid: „Da, a fost declaratia lui Cezar Preda, care isi dadea cu parerea. El n-a reusit sa castige alegerile la Buzau, ca primar, si acum am aflat ca el se pronunta pe prim-ministri, pe… Sa-si vada fiecare de treaba lui si de responsabilitatile lui in stat”.

Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca desemnarea unui premier tehnocrat ar insemna „o jignire adusa romanilor”, apreciind ca aceasta tema trebuie abandonata, fiind una „falsa si neproductiva pentru PDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here