FEMEIE2A vrut să apere onoarea fiicei sale şi s-a trezit şi bătut de ţigani şi amendat de jandarmi.” Legendele Cislăului” – o serbare câmpenească din zona Buzăului a devenit scena unei bătăi în toată regula după ce un localnic din Cislău a apostrofat câţiva săteni dintr-o localitate învecinată care s-au legat de fata lui. De la vorbe s-a ajuns la înjurături, pumni şi picioare şi amenzi pentru tulburarea liniştii publice. Ca să nu fie linşaţi de ţigani, jandarmii au dus sub escortă familia din Cislău până la postul de poliţie.Acum, cel care a sărit să-şi protejeze fata vrea să conteste amenda pentru că a fost în legitimă apărare.
Sărbătoarea din acest an de la Cislău a atras aproximativ 10 mii de participanţi de pe Valea Buzăului. Mulţi dintre ei au venit să-l vadă cântând pe Liviu Puştiu care a şi încheiat petrecerea undeva spre miezul nopţii. După ce au mâncat şi au băut toată ziua, câţiva localnici din Calvini,  şi-au dat frâu liber pornirilor de tot felul şi aşa au ajuns să -i facă avansuri deocheate unei tinere de 18 ani care era în apropierea scenei. Tatăl fetei care era în mulţime a văzut totul şi a încercat să-i potolească pe ţigani. Cu vorba bună omul nu a reuşit decât să stârnească pofta de scandal. În câteva secunde un grup de ţigani l-au înconjurat pe bărbat şi de aici a început circul: pumni, picioare şi tot arsenalul.
Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu a declarat pentru Jurnalul de Buzău: ” Eram departe de zona unde s-apetrecut scandalul, nu am văzut nimic, totul a durat foarte puţin pentru că au intervenit foarte repede jandarmii şi au aplanat conflcitul. Am aflat şi eu de la cei care erau acolo că
tatăl unei fete, un localnic de la noi din Bărăşti, om serios a sărit să-şi apere copilul pentru că se legau ţiganii de ea”. Mama fetei de la care a pornit conflictul a sărit şi ea în apărarea soţului însă s-a ales cu un pumn în plină figură.Femeia spune îngrozită că era învălmăşeală şi nu a văzut cine a pocnit-o însă
îşi aduce aminte că erau foarte mulţi ţigani şi erau foarte agresivi. ” Pe soţul meu l-au lovit în faţă, are ochiul drept şi nasul vinete şi apoi i-au dat cu ceva tare de i-au rupt un dinte. El era singur şi în jurul lui o mulţime de ţigani. La un moment dat au mai venit până când au apărut jandarmii şi i-audespărţit. Erau foarte violenţi, făceau urât şi la jandarmi . Dar am avut mare noroc că ne-au apărat şi ca să nu sară pe noi, ne-au urcat în maşină şi ne-au dus la post” , a delarat pentru Jurnalul de Buzău Gabriela Zidaru mama fetei de la care a porint bătaia.  Jandarmii care au asigurat măsurile de ordine la petrecere ,au intervenit şi i-au despărţit pe scandalagii.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Buzău, lt Adrian Cristian a spus că deocamdată au fost amendate două persoane cu o mie de lei însă urmează ca în baza imaginilor filmate să fie identificaţi şi ceilalţi bătăuşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here