După ce presa locală şi naţională a lansat în spatial public imagini înfiorătoare cu un tânăr care snopeşte în pumni un alt tânăr, poliţiştii au demarat o anchetă. Aşa s-a stabilit că victima agresorului este un bărbat din Bisoca, de 31 de ani.

Bătăuşul se numeşte Georgian Răzvan, este din localitatea Mărăcineni şi a fost dus la audieri, la sediul Poliţiei din Mărăcineni.

”Efectuăm verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt si încadrarea juridică a faptelor cu privire la scenele de violenţă ce ar fi fost filmate cu telefonul mobil de un adolescent de 19 ani şi în funcţie de rezultatul verificărilor se va face încadrarea juridică a faptelor si vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat Mihai Drăghiciu, de la IPJ Buzău.

Din verificările efectuate a reieşit că persoana vătămată, un bărbat de 31 de ani din Bisoca, nu a sesizat evenimentul la data producerii sale şi nici nu s-a adresat vreunei unităţi medicale în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În aceste condiţii, extrem de grav este faptul că agresorul este cercetat în stare de libertate, deci ar putea oricând să atace o altă persoană, sau chiar pe tânărul snopit în bătaie.

De ce se întâmpă acest lucru? Pentru că tânărul bătut cu bestialitate este persoană cu handicap, lucru certificat printr-un document eliberat de o comisie de specialitate şi nu are capacitatea de a formula o plângere penală. Victima nu îşi cunoaşte nici măcar drepturile, se exprimă cu dificultate şi abia dacă îşi poate purta de grijă. Cel mai probabil, din acest motiv nu a putut formula nici o plângere penală.

Bărbatul agresat trăieşte în Bisoca într-o comunitate de romi, împreună cu mama sa. El a fost crescut în casele de copii, însă la împlinirea majoratului a ieşit din sistemul de protecţie şi neavând unde să se ducă s-a întors la mama sa. Nici aici viaţa sa nu a fost una uşoară, însă a muncit şi a încercat să îşi câştige pâinea de pe o zi pe alta. Se pare că şi la Mărăcineni, în seara în care a fost bătut, bărbatul venise să vândă ceaune făcute de membrii comunităţii în care trăieşte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here